Over ons

Smartlappenkoor Scharretjoe is ontstaan in 2007, en officiëel opgericht op 21 september 2009. Het bestaat thans uit ± 40 enthousiaste mannen en vrouwen, die iedere donderdagavond oefenen in een ruimte aan de Walstraat 9 in Vlissingen. Bij de oprichting van Scharretjoe is dirigent Léon Bours benaderd om van de groep mannen en vrouwen een echt koor te maken. Dat is goed gelukt en nog steeds worden liedjes gezongen waarvoor Léon de meerstemmige arrangementen heeft gemaakt. De oefenavond begint om 19:30 en duurt tot 21:30 (uiteraard onderbroken door een pauze om de kelen te smeren!). Komt U ons koor versterken? We zouden het fijn vinden om met nog meer enthousiaste mensen onze levensliederen te zingen. Vooral mannenstemmen kunnen we extra goed gebruiken. Loop gewoon eens op donderdagavond bij ons binnen of neem contact op met het secretariaat (zie hieronder).

Sinds april 2012 staat het geheel onder leiding van dirigent Lucas van Waeyenberge. De muzikale begeleiding was sinds de oprichting in de handen van accordeonist Monty van Belzen, maar is sinds 2022 in handen van Yvonne Vercauteren. Zij begeleidt ons koor op enthousiaste en professionele wijze en in goede samenwerking met de dirigent.

Bestuur

Oefenruimte

Wij oefenen elke donderdagavond van 19:30 tot 21:30 (met een pauze om de kelen te smeren) in een ruimte aan de Walstraat 9 in Vlissingen (Google maps).